Vereniging van Eigenaren (VvE)

Vereniging van Eigenaren en het aanvragen van de SVVE subsidie

Isolatiemaatregelen uit laten voeren door Van de Bunt isolatietechniek? Dit is mogelijk in verschillende divisies. Wij zijn werkzaam in het aanbrengen van spouwmuur-, vloer-, bodem- en dakisolatie. Deze isolatiemaatregelen brengen wij aan met topkwaliteit producten. 

Aanvraagperiode

Belangrijk om te weten is dat u subsidie kunt aanvragen van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2027. Het is essentieel om deze subsidie aan te vragen vóórdat de maatregelen worden uitgevoerd, om zeker te zijn van financiële ondersteuning.

Wat maakt het isoleren voor een VvE aantrekkelijk? 

Voor Verenigingen van Eigenaren is er een subsidie energiebesparing aan te vragen. Dit is de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE). Per 1 januari 2024 is deze regeling uitgebreid en tot en met 31 december 2027 kun je subsidies aanvragen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een budget van tientallen miljoenen ter beschikking gesteld en is geldig tot en met december 2027. Hiermee wordt het een stuk toegankelijker om stappen te zetten in de verduurzaming van gebouwen. De subsidies zijn bedoeld voor VvE's, woonverenigingen of wooncorporaties, die energie willen besparen door middel van het uitvoeren van isolatiemaatregelen. 

De subsidies zijn bedoeld voor VvE's, woonverenigingen of wooncorporaties, die energie willen besparen door middel van het uitvoeren van isolatiemaatregelen. Of het nu gaat om het implementeren van energiebesparende maatregelen of het installeren van een warmtepomp, de SVVE ondersteunt deze initiatieven met als doel om een groenere toekomst te creëren. 

Daarnaast verstrekt het Nationaal Warmtefonds voor de verduurzaming van VvE's laagrentende leningen in de vorm van een energiebespaarleningen. Lees er meer over op deze pagina!

Waarom kiest Van de Bunt Isolatietechniek voor verduurzaming?

Bij Van de Bunt Isolatietechniek zijn we ontzettend enthousiast over deze initiatieven en staan we klaar om VvE’s te ondersteunen gedurende het hele proces. Onze expertise in duurzame isolatie en energiebesparende oplossingen maakt ons de ideale samenwerkingspartner voor VvE’s die de SVVE willen inzetten voor hun duurzame verbeteringen. Van het initiële advies tot en met de implementatie van de maatregelen, wij begeleiden jullie graag bij elke stap. Meer informatie over de implementatie en verschillende opties lees je in onze blog

 

In de onderstaande tabel is te vinden hoeveel er per isolatiemaatregel bespaard kan worden. 

Isolatiemaatregel

Minimale isolatiewaarde

Minimale oppervlakte*  in m² Etagewoning

Subsidie per m²

Spouwmuurisolatie

Rd > 1,1

13

€5,-

Dakisolatie

Rd > 3,5

Minimaal 70% van de gehele oppervlakte

€20,-

Vloerisolatie

Rd > 3,5

Minimaal 70% van de gehele oppervlakte

€7,-

Bodemisolatie

Rd > 3,5

Minimaal 70% van de gehele oppervlakte

€4,-

 

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Stap nu over op duurzame isolatie

Met de SVVE biedt de overheid een extra motivatie voor VvE’s om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving. Van de Bunt Isolatietechniek is dé partner in deze installatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek, zo kunnen we bespreken wat de verschillende mogelijkheden zijn van de SVVE in combinatie met onze expertise om jouw gebouw te verduurzamen, wij helpen graag! Samen bouwen we aan een groenere toekomst.

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl