Subsidie verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE)

 

Voor verenigingen van eigenaars kan er een subsidieregeling voor verduurzaming worden aangevraagd (SVVE). Per 1 januari 2024 is deze regeling uitgebreid en tot en met 31 december 2027 kun je subsidies aanvragen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties hebben een budget van tientallen miljoenen ter beschikking gesteld. De subsidies zijn bedoeld voor VvE's, woonverenigingen of wooncorporaties, die energie willen besparen door middel van het uitvoeren van isolatiemaatregelen. 

Dankzij de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE) wordt het voor (gemengde) Verenigingen van Eigenaars (VvE's), woonverenigingen en wooncorporaties een stuk toegankelijker om stappen te zetten in de verduurzaming van hun gebouwen. Of het nu gaat om het implementeren van energiebesparende maatregelen of het installeren van een warmtepomp, de SVVE ondersteunt deze initiatieven met als doel om een groenere toekomst te creëren. Lees er meer over in deze blog!

De SVVE is opgedeeld in drie specifieke onderdelen:

 

Subsidie voor verduurzamingsonderzoek en -advies

Voordat u duurzaamheidsmaatregelen treft, is het cruciaal om te begrijpen welke acties het meeste rendement en besparing opleveren voor jouw gebouw(en). Door subsidie aan te vragen voor een onderzoek of advies, kunnen er gefundeerde beslissingen genomen worden die leiden tot optimale verduurzaming. Ook kan zo makkelijker een unaniem besluit genomen worden, doordat het advies aangepast zal worden op de specifieke aspecten van het gebouw en het budget van de bewoners. 

 

Subsidie voor verduurzamingsmaatregelen

Voor VvE’s die stappen willen zetten door energiebesparende isolatiemaatregelen te implementeren, of door hun gebouw te verduurzamen met bijvoorbeeld een (centrale) warmtepomp, zonneboiler of een aansluiting op een warmtenet, biedt deze subsidie de financiële ondersteuning die nodig is om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Subsidie voor oplaadpunten advies en basislaadinfrastructuur 

De opkomst van elektrische auto’s vraagt om bepaalde faciliteiten. Deze subsidie maakt het mogelijk om een adviesrapport voor de installatie van oplaadpunten op te stellen of om daadwerkelijk een basislaadinfrastructuur aan te leggen, waardoor de VvE bijdraagt aan een infrastructuur voor duurzaam vervoer. Daarnaast wordt de keuze voor bewoners om een elektrisch voertuig aan te schaffen hiermee een stuk aantrekkelijker. 

Waarom kiest Van de Bunt Isolatietechniek voor verduurzaming?

Bij Van de Bunt Isolatietechniek zijn we ontzettend enthousiast over deze initiatieven en staan we klaar om VvE’s te ondersteunen gedurende het hele proces. Onze expertise in duurzame isolatie en energiebesparende oplossingen maakt ons de ideale samenwerkingspartner voor VvE’s die de SVVE willen inzetten voor hun duurzame verbeteringen. Van het initiële advies tot en met de implementatie van de maatregelen, wij begeleiden jullie graag bij elke stap. Meer informatie over de implementatie en verschillende opties lees je op onze website

 

Aanvraagperiode

Belangrijk om te weten is dat u subsidie kunt aanvragen van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2027. Het is essentieel om deze subsidie aan te vragen vóórdat de maatregelen worden uitgevoerd, om zeker te zijn van financiële ondersteuning.

 

Stap nu over op duurzame isolatie

Met de SVVE biedt de overheid een extra motivatie voor VvE’s om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving. Van de Bunt Isolatietechniek is dé partner in deze installatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek, zo kunnen we bespreken wat de verschillende mogelijkheden zijn van de SVVE in combinatie met onze expertise om jouw gebouw te verduurzamen, wij helpen graag! Samen bouwen we aan een groenere toekomst.