Bodemisolatie voor uw zakelijk object

Bodemisolatie voor uw zakelijk object

Het isoleren van de kruipruimte met bodemparels is een duurzame oplossing voor vocht en kou in de kruipruimte. Bij het isoleren van de kruipruimte wordt er een isolatielaag tussen de 20-30 centimeter op de bodem van de kruipruimte geblazen. Door het aanbrengen van deze isolatielaag blijft de temperatuur van de lucht onder de bodemisolatie laag, waardoor er minder verdamping optreedt.

Daarnaast zorgt bodemisolatie voor minder verdamping van het vocht vanuit de bodem wat resulteert in een drogere kruipruimte. Een vochtige kruipruimte heeft invloed op de stookkosten. Een vochtige kruipruimte geleid de warmte in de woning. Hierdoor verliest de woning snel warmte en moet er extra gestookt worden om de woning warm te houden.

Bodemisolatie is geschikt voor woningen waar vloerisolatie niet mogelijk is, met name in vochtige of lage kruipruimtes (tot 50 centimeter hoog). Bij een kruipruimte hoger dan 50 centimeter adviseren wij vloerisolatie.

Onze materialen

Wij voeren bodemisolatie uit met Excellent bodemparels. Alle materialen van bodemisisolatie zijn KOMO en SKG-IKOB gecertificeerd. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend isolatie-advies op maat.

excellent hr+++ parel-2

Voordelen van bodemisolatie

Hieronder lees je de voordelen van bodemisolatie.

Door een isolerende laag aan te brengen op de bodem van de kruipruimte wordt het vocht vanuit de bodem van de kruipruimte tegengehouden. Het vocht kan de woning hierdoor niet meer binnendringen.

Woningen die gebouwd zijn voor 1980 zijn vaak slecht geïsoleerd vanuit de bouw. Een muffe lucht, koude vloer en schimmelplekken zijn vaak de gevolgen. Bodemisolatie verlaagd het vocht, waardoor ook schimmel minder kans krijgt.

Vocht in de woning kan een muffe lucht en ongedierte geven. Bodemisolatie zorgt voor een verlaging van het optrekkend vocht, hierdoor wordt de muffe lucht in de woning bestreden.

Bodemisolatie zorgt voor een gemiddelde besparing van 160 euro per jaar!* 

*Bron: Milieucentraal.nl

Er zijn twee manieren om de kruipruimte te isoleren; vloerisolatie en bodemisolatie. Bij een kruipruimte hoger dan 50 centimeter adviseren wij altijd te kiezen voor vloerisolatie. Bij bodemisolatie is minder ruimte nodig. Bodemisolatie wordt geadviseerd voor kruipruimtes tussen 35- en 50 centimeter hoog. 

Bodemisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

Door het toepassen van spouwmuurisolatie hoeft de verwarming minder vaak aan te staan. Hierdoor wordt er minder CO2 uitgestoten. Spouwmuurisolatie zorgt voor een jaarlijkse besparing op de CO2 uitstoot van 600 kilo bij een tussenwoning tot wel 2400 kilo bij een vrijstaande woning!* Bron: Milieucentraal.nl

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.