Spouwmuurisolatie

De meest effectieve en efficiënte vorm van isoleren.

De meest effectieve en efficiënte vorm van isoleren

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een populaire en zeer effectieve methode om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren. Bij deze vorm van isolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur – de zogenaamde spouw – opgevuld met isolatiemateriaal. Dit voorkomt dat warmte ontsnapt en houdt de kou buiten. Het resultaat? Een woning die in de winter heerlijk warm blijft, en in de zomer juist aangenaam koel. Zo geniet u het hele jaar door van een comfortabel binnenklimaat.

Snelste terugverdientijd

Een van de grootste voordelen van spouwmuurisolatie is de besparing op uw energierekening. Door minder warmteverlies hoeft uw verwarmingsinstallatie minder hard te werken, wat direct terug te zien is in lagere stookkosten. Het is dan ook niet verrassend dat veel huishoudens hun investering in spouwmuurisolatie al binnen 3 tot 4 jaar terugverdienen. Daarnaast draagt u met deze isolatie bij aan een duurzamere toekomst. De vermindering van uw energieverbruik leidt tot een lagere CO2-uitstoot, waardoor u actief bijdraagt aan het verbeteren van het milieu.

Het isoleren van uw spouwmuur is bovendien een relatief snelle en eenvoudige ingreep, die zonder veel overlast uitgevoerd kan worden. Het materiaal waarmee de spouw wordt gevuld, zoals minerale wol of EPS-parels, zorgt voor een blijvende verbetering van uw woning. Dit maakt spouwmuurisolatie niet alleen de meest efficiënte, maar ook de meest duurzame manier om uw huis beter te isoleren.

Gratis isolatie-advies

Onze isolatiespecialisten staan klaar om u te voorzien van een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Natuurvriendelijk isoleren

In Nederland laten elk jaar duizenden woningeigenaren hun spouwmuren of daken isoleren. Dit zorgt voor minder uitstoot van CO2 én een lagere energierekening. Maar wist u dat bij het isoleren er regelmatig onvoldoende tot geen rekening wordt gehouden met beschermde dieren, zoals de gierzwaluw, huismus of de dwergvleermuis? De provincie Utrecht heeft hier in afstemming met isolatiespecialisten en gemeenten een oplossing voor ontwikkeld: Natuurvriendelijk isoleren. Meerdere provincies zullen het voorbeeld van de provincie Utrecht spoedig volgen.

Bij deze nieuwe methode zorgen isolatiebedrijven dat er geen vogels of vleermuizen worden gedood. Door natuurvriendelijk te werken, krijgen vogels of vleermuizen de kans om te ontsnappen vóórdat wordt geïsoleerd. Minimaal enkele dagen voor het isoleren worden de openingen onder de dakrand dicht gemaakt en er worden flappen voor openingen in de spouwmuur geplaatst zogenaamde exclusion flaps  De vogels en vleermuizen kunnen dan nog wel naar buiten vliegen, maar niet meer terug naar binnen. De woning wordt, zoals dat heet, natuurvrij gemaakt.

Uiteraard houden wij bij het natuurvrij maken rekening met het broedseizoen van vogels en met de winterrust van vleermuizen.
Bij het isoleren van uw woning zorgt het wij ervoor dat kleine ruimten in de spouw worden opengelaten voor de dieren of dat er vervangende kasten worden opgehangen, bijvoorbeeld vleermuiskasten.

Uit berekeningen is gebleken dat het vrijhouden van ruimtes tot één vierkante meter geen nadelige gevolgen heeft voor de woning qua vocht en een verwaarloosbaar effect heeft op de isolerende werking.

Benieuwd wat het verstandigst is in uw situatie? Neem contact met ons op en wij geven u graag vrijblijvend advies. 

Plan een gratis inspectie bij jou thuis!

Let op: deze actie loopt wegens drukte binnenkort af.

Onze materialen

Wij voeren spouwmuurisolatie uit met parels, wol en foam. Alle materialen zijn KOMO gecertificeerd. Daarnaast zijn wij voor Hr++ parels, Excellent parels en de Supafil Glaswol SKG-IKOB gecertificeerd. Spouwmuurisolatie is normaliter binnen één dag uitgevoerd.

TIP: Wist u dat u korting krijgt wanneer u samen met uw buren de woning laat isoleren? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

excelent hr+++ parel-2

Voordelen van spouwmuurisolatie

Hieronder lees je de voordelen van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie voorkomt dat de warmte uit de woning verloren gaat, waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Dit resulteert in een jaarlijkse flinke besparing op de energierekening.

De jaarlijkse besparing op de energiekosten kan oplopen tot wel 260 euro bij een tussenwoning tot 960 euro bij een vrijstaande woning*.
Bron: Milieucentraal.nl

Kou- en tocht door de muren is na het toepassen van spouwmuurisolatie verleden tijd. De woning houdt in de winter de warmte beter vast en blijft het zomers koeler. Dit zorgt voor een comfortabeler en behaaglijkere woning.

Door het toepassen van spouwmuurisolatie is kou en tocht vanuit de muren verleden tijd.

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Er komt minder CO2 vrij, waardoor u bijdraagt aan een beter milieu.

De jaarlijkse besparing op CO2 loopt op tot 600 kilo bij een tussenwoning tot wel 2400 kilo bij een hoekwoning!

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter langer in de woning blijft, daarnaast zorgt het er ook voor dat de woning in de zomer langer koel blijft.

Spouwmuurisolatie is vaak al binnen 3 - tot 4 jaar terugverdiend. Daarmee is het de meest rendabele manier om uw woning te isoleren.

Spouwmuurisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

Wat zijn de kosten voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste én makkelijkste manier om de buitenmuren te isoleren. De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van het soort isolatiemateriaal, het aantal vierkante meter van de gevel, breedte van de spouw, de boordiameter dat gebruikt moet worden en eventuele extra kosten zoals het gebruik van een hoogwerker. Het is daarom lastig op afstand te bepalen wat de kosten voor spouwmuurisolatie zullen zijn.

ISDE subsidie:

Zowel wij als bedrijf als onze materialen voldoen volledig aan de eisen van de ISDE-subsidie 2024. Sinds 2023 is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidie-aanvraag in te dienen als u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 30 procent van de kosten als subsidie terug. 

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl

Welke subsidies en leningen zijn er voor spouwmuurisolatie?

Ontvang zo’n dertig procent van uw investeringskosten terug met de ISDE-subsidie! Voor spouwmuurisolatie kan er ISDE-subsidie aangevraagd worden, mits er nóg een energiebesparende maatregel uitgevoerd wordt.  De ISDE-regeling is de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie. Voor het aanvragen van de ISDE-regeling dient u eigenaar van de woning te zijn. 

Hieronder vallen de volgende maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie, Ruimteverwarming toestel, zonneboiler, Installatie die wordt geplaatst op of aan een gebouw bestaande uit een samenstel van voorzieningen voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht via fotovoltaïsche zonnepanelen en installatie voor de productie van hernieuwbare elektriciteit met één of meer windturbines.

De ISDE- subsidie is per 1 januari 2021 samengevoegd met de ISDE- regeling. Dit betekent dat er ook vanaf 2021 subsidie aangevraagd kan worden voor isolatie maatregelen. De ISDE- regeling is de Investeringssubsidie Duurzame Energie voor  kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare energie. Dit zijn installaties zoals zonneboilers en warmtepompen voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. 

De ISDE- regeling is geldig tot 2030 en zal per 1 januari 2021 samengevoegd worden met isolatiemaatregelen.

Per 1 januari 2022 is de subsidie verhoogd naar zo'n dertig procent! Dit geldt voor maatregelen die in 2022 uitgevoerd zijn. De maatregelen die voor 1 januari 2022 uitgevoerd zijn vallen nog onder de twintig procent subsidie.

Naast de ISDE- regeling is het ook mogelijk om de Energiebespaarlening aan te vragen. Dit is een lening die afhankelijk is van de hoeveelheid energie die u verbruik. Hiervan kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Voor meer informatie kunt u de website van de Energiebespaarlening raadplegen.

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Vind een locatie bij u in de buurt