Van de Bunt Isolatietechniek

Contactformulier
Neem gerust contact met ons op voor vragen of isolatie-advies. Ook bieden wij u graag vrijblijvend een offerte aan.

Bezoek

Van Leeuwenhoekstraat 27
3846 CA, Harderwijk

(Bezoek op afspraak)

KvK: 54016592

Contact

info@vandebuntisolatie.nl
0341 - 745064

ma t/m do: 08.00 - 16.30
vrijdag: 08.00 - 16.00

 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je tot wel 20 veelgestelde vragen met antwoorden waar je iets aan hebt. Of het nu gaat om het type isolatiemateriaal, garantie op isolatiewerkzaamheden of hoe isolatie je energierekening kan beïnvloeden - wij geven jou gepast antwoord en eerlijk advies.

Antwoord: Isolatie biedt tal van voordelen voor uw woning. Het verhoogt de energie-efficiëntie, wat leidt tot lagere energierekeningen. Isolatie helpt ook de temperatuur in uw huis te stabiliseren, zowel in de winter als in de zomer, wat zorgt voor meer comfort. Bovendien draagt isolatie bij aan het verminderen van geluidsoverlast en speelt het een rol in het verhogen van de waarde van uw huis. Milieuvriendelijkheid is een ander belangrijk voordeel, aangezien goede isolatie leidt tot minder energieverbruik.

Antwoord: Spouwmuurisolatie houdt in dat de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur van uw woning wordt gevuld met isolatiemateriaal. Dit materiaal kan bestaan uit schuim, wol of parels. Het isolatiemateriaal wordt via kleine gaten in de buitenmuur ingeblazen. Deze methode verbetert de thermische efficiëntie van de woning aanzienlijk, waardoor warmteverlies in de winter wordt verminderd en de woning in de zomer koeler blijft.

Antwoord: Voor vloerisolatie worden verschillende materialen gebruikt, zoals glaswol, steenwol, EPS (geëxpandeerd polystyreen), XPS (geëxtrudeerd polystyreen), PUR-schuim. De keuze van het materiaal hangt af van verschillende factoren, zoals de vochtigheid van de ruimte, de gewenste isolatiewaarde en de beschikbare ruimte voor isolatie.

Antwoord: De duur van de installatie hangt af van het type isolatie en de omvang van het project. Spouwmuurisolatie kan meestal binnen één dag worden aangebracht. Vloer- en dakisolatie kunnen langer duren, afhankelijk van de toegankelijkheid en de grootte van de ruimte. Over het algemeen streven we ernaar om de installatie zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren met minimale overlast voor de bewoners.

Antwoord: Ja, bij Van de Bunt Isolatietechniek bieden wij een garantie van 10 jaar op onze isolatiewerkzaamheden. Deze garantie zorgt ervoor dat u verzekerd bent van kwaliteit en duurzaamheid. Mocht er binnen deze periode een probleem zijn met de isolatie, dan zullen wij dit kosteloos voor u oplossen.

Antwoord: De kosten van dakisolatie variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de grootte van het dak, en de complexiteit van het project. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's. Wij bieden echter maatwerk en kunnen na een inspectie van uw dak een nauwkeurige offerte opstellen.

Antwoord: Isolatie kan uw energierekening aanzienlijk verlagen. Door het verminderen van warmteverlies in de winter en het beperken van warmte-intrusie in de zomer, kan isolatie uw energieverbruik voor verwarming en koeling verlagen. Dit kan leiden tot besparingen van 20% tot 50% op uw energierekening, afhankelijk van de huidige staat van uw huis en het type isolatie dat u kiest.

Antwoord: Ja, er zijn vaak subsidies beschikbaar voor isolatieprojecten, zowel op nationaal als lokaal niveau. Deze subsidies zijn bedoeld om huiseigenaren aan te moedigen te investeren in energiebesparende maatregelen. U kunt contact opnemen met uw gemeente of de Rijksoverheid voor de meest actuele informatie over beschikbare subsidies en de voorwaarden die daarvoor gelden.

Antwoord: Ja, isolatie is zeer milieuvriendelijk. Het vermindert de energiebehoefte van een gebouw, wat leidt tot minder CO2-uitstoot en een lagere belasting van het milieu. Veel isolatiematerialen zijn gemaakt van gerecyclede of duurzame bronnen, wat hun ecologische voetafdruk verder vermindert.

Antwoord: Isolatie helpt bij het stabiliseren van het binnenklimaat door de binnentemperatuur constant te houden. Dit voorkomt koude tocht in de winter en oververhitting in de zomer. Goede isolatie kan ook vocht- en schimmelproblemen verminderen, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Antwoord: Isolatie vereist over het algemeen weinig onderhoud. Het is wel belangrijk om regelmatig te controleren op vochtproblemen of beschadigingen, vooral na extreme weersomstandigheden. Bij schade of vermoeden van vochtproblemen dient u contact op te nemen met een professional.

Antwoord: Ja, voor bedrijfspanden bieden we specifieke isolatieoplossingen die zijn afgestemd op de unieke behoeften en structuren van deze gebouwen. Dit kan variëren van grootschalige dak- en vloerisolatie tot specifieke oplossingen voor industriële processen.

Antwoord: Bij Van de Bunt Isolatietechniek streven we naar de hoogste kwaliteitsnormen. We gebruiken alleen materialen van topkwaliteit en onze installateurs zijn goed opgeleid en gecertificeerd. We volgen strikte kwaliteitscontroles tijdens en na de installatie om te verzekeren dat onze werkzaamheden voldoen aan de verwachtingen.

Antwoord: Het isolatie proces begint met een initiële inspectie en advies. Vervolgens ontvangt u een gedetailleerde offerte. Na akkoord plannen we de werkzaamheden in. Tijdens de installatie zorgt ons team voor minimale verstoring. Na voltooiing wordt de installatie gecontroleerd en krijgt u onderhoudsadvies.

Antwoord: De levensduur van isolatie varieert, maar goede isolatie kan tot wel 40 jaar of langer meegaan. Dit hangt af van het type materiaal en de kwaliteit van de installatie. Regelmatige inspecties kunnen helpen om de levensduur te verlengen.

Antwoord: Ja, isolatie kan helpen bij geluidsdemping. Hoewel het primair bedoeld is voor thermische isolatie, biedt het ook een mate van geluidsisolatie, vooral tegen externe geluiden zoals verkeer.

Antwoord: Bodemisolatie wordt toegepast in de kruipruimte onder uw huis en is gericht op het isoleren van de bodem om vocht en koude lucht buiten te houden. Vloerisolatie daarentegen wordt direct aan de onderkant van de vloer aangebracht en is bedoeld om warmteverlies via de vloer te voorkomen.

Antwoord: We bieden maatwerkoplossingen gebaseerd op een grondige inspectie van uw woning of bedrijfspand. Hierbij houden we rekening met factoren zoals het type gebouw, de bestaande isolatie, en uw specifieke wensen en behoeften.

Antwoord: Ter voorbereiding op isolatiewerkzaamheden kunt u ervoor zorgen dat de toegang tot het te isoleren gebied vrij is van obstakels. Voor spouwmuurisolatie dient de buitenkant van de woning toegankelijk te zijn. Bij vloer- en dakisolatie is het belangrijk dat de ruimtes waarin gewerkt wordt leeg en schoon zijn.

Antwoord: Een offerte aanvragen is eenvoudig. U kunt contact opnemen met ons via onze website, telefonisch of per e-mail. We zullen een afspraak maken om uw woning of bedrijfspand te inspecteren en uw specifieke behoeften te bespreken. Op basis van deze inspectie zullen we een gedetailleerde offerte opstellen die is afgestemd op uw situatie en wensen.