Vloerisolatie voor uw zakelijk object

Vloerisolatie voor uw zakelijk object

De kruipruimte van een woning is een vochtige en koude ruimte. Een begane grondvloer zonder vloerisolatie zorgt voor de aanvoer van kou en vocht vanuit de kruipruimte. Dit kan leiden tot schimmelvorming, een onaangenaam binnenklimaat en hogere stookkosten. Daarnaast gaat er veel warmte vanuit de woning verloren naar de kruipruimte.

Bij vloerisolatie wordt er een isolatielaag aan de onderzijde van de begane grondvloer aangebracht. Dit wordt aangebracht via de kruipruimte van de woning.

Vloerisolatie stopt de aanvoer van kou en optrekkend vocht vanuit de kruipruimte én zorgt ervoor dat de warmte naar boven wordt weerkaatst, waardoor de warmte niet verloren gaat. De vloer koelt minder snel af en u hoeft minder hard te stoken. Met hoger wooncomfort én een lagere energierekening als resultaat. Een vloer met vloerisolatie wordt gemiddeld drie graden warmer. U voelt direct verschil!

Station Tilburg

stationstilburg7878

Plaats:
Tilburg
Type gebouw:
Stationsgebouw / Utiliteit
Isolatiemethode(n):
Vloerisolatie
Isolatiemateriaal:
BASF 1672 LWP purschuim

 

Basisschool Huinen

prestonpalace(1)7842

Plaats:
Putten
Type gebouw:
School
Isolatiemethode(n):
Vloerisolatie
Aantal m2:
850
Isolatiemateriaal:
BASF 1672 Purschuim

Hotel Rai

hotelRAI7806

Plaats:
Amsterdam
Type gebouw:
Bedrijfspand/Hotel
Isolatiemethode(n):
Isolatie van kelderplafonds en liftschacht
Isolatiemateriaal:
BASF 1672 LWP Pur

 

Onze materialen

Wij brengen vloerisolatie aan met PIF-isolatiefolie, Pur-schuim en Knauf Ecose glaswol. Bent u benieuwd welk materiaal voor uw vloer geschikt is? Neem dan contact met ons op voor een - gratis en vrijblijvend- isolatie-advies op maat.

PUR schuim

Voordelen van vloerisolatie

Hieronder lees je de voordelen van vloerisolatie.

Vloerisolatie zorgt jaarlijsk voor een flinke besparing op uw energierekening. Dit kan oplopen tot jaarlijks 200 euro bij een tussenwoning tot wel 390 euro bij een vrijstaande woning!* Bron: Milieucentraal.nl

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan, waardoor er minder CO2 uitstoot is. Vloerisolatie zorgt voor een vermindering van CO2 uitstoot van 450 kilo bij een tussenwoning tot wel 900 kilo bij een vrijstaande woning! Bron: Milieucentraal.nl

Door een isolerende laag aan te brengen tussen de krupiruimte en de woning wordt optrekkend vocht in de woning verlaagd. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat van de woning. 

Door het aanbrengen van vloerisolatie wordt de vloer tot wel drie graden warmer.

Vloerisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

Wat kost vloerisolatie?

Het laten plaats van vloerisolatie kan een hoge besparing op de energierekening opleveren. De stookkosten worden lager, omdat de warmte minder snel ontsnapt.

Door de besparing op de stookkosten worden de kosten van de vloerisolatie terugverdiend, maar wat kost vloerisolatie eigenlijk? Dit hangt af van verschillende factoren. Denk aan de hoogte van de kruipruimte, het aantal vierkante meter, soort vloer en welk materiaal er wordt aangebracht. 

Benieuwd wat de kosten zijn in uw situatie? Neem contact met ons op voor een - gratis en vrijblijvend- advies op maat.

ISDE subsidie:

Zowel wij als bedrijf als onze materialen voldoen volledig aan de eisen van de ISDE-subsidie 2022. Vanaf volgend jaar (2023) is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidie-aanvraag in te dienen als u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 15 procent van de kosten als subsidie terug. 

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.