Bodemisolatie

Vocht en tocht bestrijden met bodemisolatie

Vocht en tocht uit de kruipruimte is verleden tijd met bodemisolatie

Wat is bodemisolatie?

Het isoleren van de kruipruimte met bodemparels is een duurzame oplossing voor vocht en kou in de kruipruimte. Bij het isoleren van de kruipruimte wordt er een isolatielaag tussen de 20-30 centimeter op de bodem van de kruipruimte geblazen. Door het aanbrengen van deze isolatielaag blijft de temperatuur van de lucht onder de bodemisolatie laag, waardoor er minder verdamping optreedt.

Daarnaast zorgt bodemisolatie voor minder verdamping van het vocht vanuit de bodem wat resulteert in een drogere kruipruimte. Een vochtige kruipruimte heeft invloed op de stookkosten. Een vochtige kruipruimte geleidt de warmte in de woning. Hierdoor verliest de woning snel warmte en moet er extra gestookt worden om de woning warm te houden.

Bodemisolatie is geschikt voor woningen waar vloerisolatie niet mogelijk is, met name in vochtige of lage kruipruimtes (tot 50 centimeter hoog). Bij een kruipruimte hoger dan 50 centimeter adviseren wij vloerisolatie.

ISDE subsidie & certificeringen
Zowel wij als bedrijf als onze materialen voldoen volledig aan de eisen van de subsidie 2024.

Om onze kwaliteit te waarborgen zijn wij voor bodemisolatie SKG- IKOB gecertificeerd. Dit betekent dat ons werk voldoet aan strenge uitvoeringsrichtlijnen en er steekproefsgewijs controles uitgevoerd worden op onze werkzaamheden.

Gratis advies / offerte

Neem gerust contact met ons op voor vragen of isolatie-advies. Ook bieden wij u graag vrijblijvend een offerte aan.

Onze materialen

Wij voeren bodemisolatie uit met Excellent bodemparels. Alle materialen van bodemisisolatie zijn KOMO en SKG-IKOB gecertificeerd. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend isolatie-advies op maat.

excellent hr+++ parel-2

Voordelen van bodemisolatie

Hieronder lees je de voordelen van bodemisolatie.

Door een isolerende laag aan te brengen op de bodem van de kruipruimte wordt het vocht vanuit de bodem van de kruipruimte tegengehouden. Het vocht kan de woning hierdoor niet meer binnendringen.

Woningen die gebouwd zijn voor 1980 zijn vaak slecht geïsoleerd vanuit de bouw. Een muffe lucht, koude vloer en schimmelplekken zijn vaak de gevolgen. Bodemisolatie verlaagd het vocht, waardoor ook schimmel minder kans krijgt.

Vocht in de woning kan een muffe lucht en ongedierte geven. Bodemisolatie zorgt voor een verlaging van het optrekkend vocht, hierdoor wordt de muffe lucht in de woning bestreden.

Bodemisolatie zorgt voor een gemiddelde besparing van 160 euro per jaar!* 

*Bron: Milieucentraal.nl

Er zijn twee manieren om de kruipruimte te isoleren; vloerisolatie en bodemisolatie. Bij een kruipruimte hoger dan 50 centimeter adviseren wij altijd te kiezen voor vloerisolatie. Bij bodemisolatie is minder ruimte nodig. Bodemisolatie wordt geadviseerd voor kruipruimtes tussen 35- en 50 centimeter hoog. 

Bodemisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

Door het toepassen van spouwmuurisolatie hoeft de verwarming minder vaak aan te staan. Hierdoor wordt er minder CO2 uitgestoten. Spouwmuurisolatie zorgt voor een jaarlijkse besparing op de CO2 uitstoot van 600 kilo bij een tussenwoning tot wel 2400 kilo bij een vrijstaande woning!* Bron: Milieucentraal.nl

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl

Subsidies en leningen voor bodemisolatie?

Ontvang zo’n 30 procent ven uw investeringskosten terug! Voor bodemisolatie kan er ISDE- subsidie aangevraagd worden, mits er nóg een energiebesparende maatregel uitgevoerd wordt.  De ISDE- regeling is de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie. Voor het aanvragen van de ISDE- regeling dient u eigenaar van de woning te zijn. 

Hieronder vallen de volgende maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie, Ruimteverwarming toestel, zonneboiler, Installatie die wordt geplaatst op of aan een gebouw bestaande uit een samenstel van voorzieningen voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht via fotovoltaïsche zonnepanelen en installatie voor de productie van hernieuwbare elektriciteit met één of meer windturbines.

De ISDE- subsidie wordt per 1 januari 2021 samengevoegd met de ISDE- regeling. Dit betekent dat er ook vanaf 2021 subsidie aangevraagd kan worden voor isolatie maatregelen. De ISDE- regeling is de Investeringssubsidie Duurzame Energie voor  kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare energie. Dit zijn installaties zoals zonneboilers en warmtepompen voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. 

Let op, u kunt subsidie aanvragen voor bodem- óf vloerisolatie. Niet voor beide maatregelen.

Per 1 januari 2022 is de subsidie verhoogd naar zo'n dertig procent! Dit geldt voor maatregelen die in 2022 uitgevoerd zijn. De maatregelen die voor 1 januari 2022 uitgevoerd zijn vallen nog onder de twintig procent subsidie.

Update 25 april 2022: Vanaf volgend jaar (2023) is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidie-aanvraag in te dienen als u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 15 procent van de kosten als subsidie terug. 

Kijk voor meer informatie op onze subsidie pagina.

Naast de ISDE- regeling is het ook mogelijk om de Energiebespaarlening aan te vragen. Dit is een lening die afhankelijk is van de hoeveelheid energie die u verbruik. Hiervan kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Voor meer informatie kunt u de website van de Energiebespaarlening raadplegen.

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.