Tussenvloerisolatie

Verwarm enkel wat nodig met tussenvloerisolatie.

Verwarm enkel wat nodig met tussenvloerisolatie

Wat is tussenvloerisolatie?

Ruim dertig procent van de warmte gaat verloren via het dak. Het isoleren van de zoldervloer of tussenvloer is een perfecte oplossing om dit warmteverlies reduceren. Hierdoor er flink bespaard kan worden op de energierekening. Dat is nog niet alles, de temperatuur van de woning blijft optimaal. Dit zorgt voor verhoging van het wooncomfort.

Tussenvloerisolatie of zoldervloerisolatie

Bij tussenvloerisolatie, ook wel zoldervloerisolatie genoemd, wordt de ruimte tussen de verdieping volgeblazen met isolatiemateriaal.  Wanneer de zolder niet gebruikt wordt als leefruimte is het verstandig om de tussenvloer te isoleren. Het is zonde om een ruimte te verwarmen die u niet gebruikt als leefruimte. Wordt de zolder wel gebruikt? Dan adviseren wij dakisolatie.

Bij tussenvloerisolatie worden er grotere gaten (vaak met een diameter tussen de 80-105 millimeter) in de plafondvloer geboord. Met behulp van inblaasapparatuur wordt het materiaal onder hoge druk de holle ruimtes ingeblazen. Het isolatiemateriaal vormt een isolatiedeken tussen beide vloeren. Het materiaal zorgt voor een perfecte dichting en is snel geplaatst. De geboorde gaten worden gedicht met kurken.

ISDE subsidie

Wij voeren tussenvloerisolatie uit met Cellulose en Knauf Timberframe glaswol. Benieuwd welk materiaal voor uw zoldervloer of tussenvloer geschikt is? Neem contact met ons op voor - gratis en vrijblijvend - advies op maat.

Gratis advies / offerte

Neem gerust contact met ons op voor vragen of isolatie-advies. Ook bieden wij u graag vrijblijvend een offerte aan.

Onze materialen

Wij voeren tussenvloerisolatie uit met Cellulose en Knauf Timberframe glaswol. Benieuwd welk materiaal voor uw zoldervloer of tussenvloer geschikt is? Neem contact met ons op voor - gratis en vrijblijvend - advies op maat.

Cellulose

Voordelen van tussenvloerisolatie

Hieronder lees je de voordelen van tussenvloerisolatie.

Het isoleren van de tussenvloer voorkomt de warmte uit de woning via het dak verloren gaat, waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Dit resulteert in een jaarlijkse flinke besparing op de energierekening.

De jaarlijkse besparing op de energiekosten kan oplopen tot wel 370 euro per jaar!*
Bron: Milieucentraal.nl

Tussenvloerisolatie gaat sneller en er is minder materiaal benodigd. Daarom is tussenvloerisolatie voordeliger dan dakisolatie. Wij adviseren de tussenvloer te isoleren wanneer de zolder niet verwarmd wordt.

Tussenvloerisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners.

Doordat de verwarming minder vaak aan hoeft te houden, wordt er minder CO2 uitgestoten. Door het isoleren van de tussenvloer bespaart u jaarlijks zo'n 900 kilo CO2!* Bron: Milieucentraal.nl

Tussenvloerisolatie is zeer geschikt voor woningen waarbij de. zolder onverwarmd is. Met tussenvloerisolatie wordt namelijk enkel verwarmd wat gebruikt wordt.

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl

Subsidies en leningen voor dakisolatie?

Ontvang per 2022 zo’n 30 procent ven uw investeringskosten terug met de ISDE- subsidie! Voor tussenvloerisolatie kan er ISDE- subsidie aangevraagd worden, mits er nóg een energiebesparende maatregel uitgevoerd wordt. 

De ISDE- regeling is de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie. Voor het aanvragen van de ISDE- regeling dient u eigenaar van de woning te zijn. 

Hieronder vallen de volgende maatregelen: spouwmuurisolatievloerisolatie of bodemisolatiedakisolatie, gevelisolatie, glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie, Ruimteverwarming toestel, zonneboiler, Installatie die wordt geplaatst op of aan een gebouw bestaande uit een samenstel van voorzieningen voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht via fotovoltaïsche zonnepanelen en installatie voor de productie van hernieuwbare elektriciteit met één of meer windturbines.

De ISDE- subsidie wordt per 1 januari 2021 samengevoegd met de ISDE- regeling. Dit betekent dat er ook vanaf 2021 subsidie aangevraagd kan worden voor isolatie maatregelen. De ISDE- regeling is de Investeringssubsidie Duurzame Energie voor  kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare energie. Dit zijn installaties zoals zonneboilers en warmtepompen voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. 

De ISDE- regeling is geldig tot 2030 en zal per 1 januari 2021 samengevoegd worden met isolatiemaatregelen.

ISDE subsidie bij tussenvloerisolatie
De subsidie voor isolatie wordt alleen uitgekeerd  als de isolatiemaatregelen voldoen aan de gestelde voorwaarden. Bij tussenvloerisolate, ook wel zoldervloerisolatie genomend, kunt u subsidie krijgen wanneer de zolder of vliering onverwarmd is. U kunt subsidie krijgen op tussenvloerisolatie/zolderisolatie óf dakisolatie. Dit kan helaas niet op beide maatregelen. 

Per 1 januari 2022 is de subsidie verhoogd naar zo'n dertig procent! Dit geldt voor maatregelen die in 2022 uitgevoerd zijn. De maatregelen die voor 1 januari 2022 uitgevoerd zijn vallen nog onder de twintig procent subsidie.

Kijk voor meer informatie op onze subsidie pagina.

Naast de ISDE- regeling is het ook mogelijk om de Energiebespaarlening aan te vragen. Dit is een lening die afhankelijk is van de hoeveelheid energie die u verbruik. Hiervan kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Voor meer informatie kunt u de website van de Energiebespaarlening raadplegen.

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.