Thermografie / thermografisch onderzoek 

Wat is thermografie?

Thermografie is een essentiële techniek die infrarood beeldvorming gebruikt om warmteverlies en isolatie gebreken in gebouwen te identificeren. Dit is cruciaal voor het bepalen van de meest effectieve isolatiemaatregelen, waardoor onnodige en kostbare aanpassingen worden vermeden.

Waarom is thermografie belangrijk? 

Thermografie is onmisbaar om de isolatiekwaliteit te beoordelen en energieverspilling tegen te gaan. Bij Van de Bunt Isolatietechniek wordt thermografie toegepast voor gedetailleerde inspecties van gevels, daken, en andere bouwstructuren. Deze aanpak helpt niet alleen bij het identificeren van koudebruggen en luchtlekken, maar ook bij het opsporen van inwendige condensatie en daklekkages.

Thermografische inspecties


Dakinspecties

Thermografische dakinspecties zijn cruciaal voor het opsporen van problemen zoals inwendige condensatie, die kan leiden tot structurele schade zoals wegrottende dakbalken. Deze techniek wordt gebruikt om te bevestigen dat isolatie correct en aaneengesloten is aangebracht, wat essentieel is voor het behoud van de dak integriteit.

Gevelinspecties

Bij gevelinspecties wordt thermografie ingezet om isolatie gebreken te detecteren. Beschadigde of ontbrekende isolatie in spouwmuren kan leiden tot aanzienlijke warmteverliezen. Van de Bunt Isolatietechniek voert deze onderzoeken vaak uit vóór het herstellen van isolatie in eerder geïsoleerde gevels.

Thermografisch onderzoek uit laten voeren

Van de Bunt Isolatietechniek biedt deskundige analyses en oplossingen. Wij combineren thermografisch onderzoek met andere technieken zoals luchtdichtheidsmeting en vochtmeting, om een compleet beeld te vormen van de isolatie status van een gebouw. Dit zorgt voor doeltreffende, op maat gemaakte isolatieoplossingen, in lijn met onze hoge klanttevredenheidsscores en tienjarige garantie op werkzaamheden.

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl