Tussenvloerisolatie voor uw zakelijk object

Tussenvloerisolatie voor uw zakelijk object

Ruim dertig procent van de warmte gaat verloren via het dak. Het isoleren van de zoldervloer of tussenvloer is een perfecte oplossing om dit warmteverlies reduceren. Hierdoor er flink bespaard kan worden op de energierekening. Dat is nog niet alles, de temperatuur van de woning blijft optimaal. Dit zorgt voor verhoging van het wooncomfort.

Tussenvloerisolatie of zoldervloerisolatie
Bij tussenvloerisolatie, ook wel zoldervloer isolatie genoemd, wordt de ruimte tussen de verdieping volgeblazen met isolatiemateriaal.  Wanneer de zolder niet gebruikt wordt als leefruimte is het verstandig om de tussenvloer te isoleren. Het is zonde om een ruimte te verwarmen die u niet gebruikt als leefruimte. Wordt de zolder wel gebruikt? Dan adviseren wij dakisolatie.

Bij tussenvloerisolatie worden er grotere gaten (vaak met een diameter tussen de 80-105 millimeter) in de plafondvloer geboord. Met behulp van inblaasapparatuur wordt het materiaal onder hoge druk de holle ruimtes ingeblazen. Het isolatiemateriaal vormt een isolatiedeken tussen beide vloeren. Het materiaal zorgt voor een perfecte dichting en is snel geplaatst. De geboorde gaten worden gedicht met kurken.

Onze materialen

Wij voeren tussenvloerisolatie uit met Cellulose en Knauf Timberframe glaswol. Benieuwd welk materiaal voor uw zoldervloer of tussenvloer geschikt is? Neem contact met ons op voor - gratis en vrijblijvend - advies op maat.

Cellulose

Voordelen van tussenvloerisolatie

Hieronder lees je de voordelen van tussenvloerisolatie.

Het isoleren van de tussenvloer voorkomt de warmte uit de woning via het dak verloren gaat, waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Dit resulteert in een jaarlijkse flinke besparing op de energierekening.

De jaarlijkse besparing op de energiekosten kan oplopen tot wel 370 euro per jaar!*
Bron: Milieucentraal.nl

Tussenvloerisolatie gaat sneller en er is minder materiaal benodigd. Daarom is tussenvloerisolatie voordeliger dan dakisolatie. Wij adviseren de tussenvloer te isoleren wanneer de zolder niet verwarmd wordt.

Tussenvloerisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners.

Doordat de verwarming minder vaak aan hoeft te houden, wordt er minder CO2 uitgestoten. Door het isoleren van de tussenvloer bespaart u jaarlijks zo'n 900 kilo CO2!* Bron: Milieucentraal.nl

Tussenvloerisolatie is zeer geschikt voor woningen waarbij de. zolder onverwarmd is. Met tussenvloerisolatie wordt namelijk enkel verwarmd wat gebruikt wordt.

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.