Excellent HR+++ parels

Excellent HR+++ parels

Spouwmuurisolatie met Excellent HR+++ parels, ook wel EPS parels genoemd, zorgt jaarlijks voor een flinke besparing op uw energierekening.
De woning voelt behaaglijker aan, waardoor het wooncomfort verhoogd wordt. De spouwmuurisolatie wordt door onze eigen ervaren uitvoerende teams uitgevoerd. 

Wat zijn EPS parels?

De Excellent HR+++ parels zijn kleine grijze isolatieparels die speciaal ontwikkeld zijn voor spouwmuurisolatie. De parels bestaan hoofdzakelijk uit waterstof en koolstof. Deze componenten zijn milieuvriendelijke en niet schadelijk voor de gezondheid. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur gevuld.

Wat zijn de Excellent Hr++ parels?

Deze parel beschikt over een zeer hoge isolatiewaarde (lambda 0.033 W/mk) wat wordt bereikt met behulp van de toevoeging van grafiet.  Door het gebruik van grafiet wordt de warmte nog beter gereflecteerd en is de isolatiewaarde hoger dan van de standaard EPS- parels. De Excellent HR+++ parels zijn kleiner en ovaler van vorm dan de HR++ parels, waardoor zij in de spouw beter aansluiten. Dit resulteert in een hogere isolatiewaarde. Het grafiet bij de Excellent Hr+++ parel wordt door de parel verwerkt, waardoor de parels stofvrij zijn.  

Voordat de parels in de muur gespoten worden, worden de besproeid met een bio- gebaseerde lijm, wat voor een stevig isolatiepakket zorgt. Deze duurzame lijm is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van spouwmuren, welke deels geproduceerd wordt met gebruik van reststroom uit de voedingsindustrie.

Kosten Excellent Hr+++ parels

De kosten voor het aanbrengen van Hr++ parels zijn afhankelijk van het type woning, de bereikbaarheid en de spouwbreedte. Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij u langs voor een offerte op maat. 

Voordelen van Excellent HR+++ parels

- Uitermate geschikt voor een krappe spouwmuur,  al geschikt vanaf een spouw vanaf drie centimeter. 
- De parels zijn reukloos, gasloos en schimmelwerend
- Bevatten de hoogste isolatiewaarde (lambda 0.033)
- Deze parels zijn vlamdovend
- Vochtbestendig
- Milieuvriendelijk en recycleblaar
- Draagt bij aan geluidsdemping
- Mogelijk tot een boordiameter van 12 millimeter (bij een smalle voeg)

Isolatiedikte Excellent Foam (mm)

RC (m2k/W)

40

1.25

50

1.47

60

1.69

70

1.92

80

2.14


Benieuwd naar de mogelijkheden bij uw woning?
Neem dan contact met telefonisch contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Onze materialen

Wij voeren spouwmuurisolatie uit met parels, wol en foam. Alle materialen zijn KOMO gecertificeerd. Daarnaast zijn wij voor Hr++ parels, Excellent parels en de Supafil Glaswol SKG-IKOB gecertificeerd. Spouwmuurisolatie is normaliter binnen één dag uitgevoerd.

TIP: Wist u dat u korting krijgt wanneer u samen met uw buren de woning laat isoleren? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

hr++ grafiet parel-3

Voordelen van spouwmuurisolatie

Hieronder lees je de voordelen van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie voorkomt dat de warmte uit de woning verloren gaat, waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Dit resulteert in een jaarlijkse flinke besparing op de energierekening.

De jaarlijkse besparing op de energiekosten kan oplopen tot wel 260 euro bij een tussenwoning tot 960 euro bij een vrijstaande woning*.
Bron: Milieucentraal.nl

Kou- en tocht door de muren is na het toepassen van spouwmuurisolatie verleden tijd. De woning in de winter de warmte beter vast en blijft het zomers koeler. Dit zorgt voor een comfortabeler en behaaglijkere woning.

Door het toepassen van spouwmuurisolatie is kou en tocht vanuit de muren verleden tijd.

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Er komt minder CO2 vrij, waardoor u bijdraagt aan een beter milieu.

De jaarlijkse besparing op CO2 loopt op tot 600 kilo bij een tussenwoning tot wel 2400 kilo bij een hoekwoning!

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter langer in de woning blijft, daarnaast zorgt het er ook voor dat de woning in de zomer langer koel blijft.

Spouwmuurisolatie is vaak al binnen 3 - tot 4 jaar terugverdiend. Daarmee is het de meest rendabele manier om uw woning te isoleren.

Spouwmuurisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

Wat zijn de kosten voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste én makkelijkste manier om de buitenmuren te isoleren. De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van het soort isolatiemateriaal, het aantal vierkante meter van de gevel, breedte van de spouw, de boordiameter dat gebruikt moet worden en eventuele extra kosten zoals het gebruik van een hoogwerker. Het is daarom lastig op afstand te bepalen wat de kosten voor spouwmuurisolatie zullen zijn.

ISDE subsidie:

Zowel wij als bedrijf als onze materialen voldoen volledig aan de eisen van de ISDE-subsidie 2022. Vanaf volgend jaar (2023) is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidie-aanvraag in te dienen als u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 15 procent van de kosten als subsidie terug. 

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl

Welke subsidies en leningen zijn er voor spouwmuurisolatie?

Ontvang zo’n dertig procent ven uw investeringskosten terug met de ISDE-subsidie! Voor spouwmuurisolatie kan er ISDE-subsidie aangevraagd worden, mits er nóg een energiebesparende maatregel uitgevoerd wordt.  De ISDE-regeling is de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie. Voor het aanvragen van de ISDE-regeling dient u eigenaar van de woning te zijn. 

Hieronder vallen de volgende maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie, Ruimteverwarming toestel, zonneboiler, Installatie die wordt geplaatst op of aan een gebouw bestaande uit een samenstel van voorzieningen voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht via fotovoltaïsche zonnepanelen en installatie voor de productie van hernieuwbare elektriciteit met één of meer windturbines.

Naast de ISDE- regeling is het ook mogelijk om de Energiebespaarlening aan te vragen. Dit is een lening die afhankelijk is van de hoeveelheid energie die u verbruik. Hiervan kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Voor meer informatie kunt u de website van de Energiebespaarlening raadplegen.

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.