Subsidie voor biobased milieuvriendelijk isolatiemateriaal

 

Duurzaamheid en milieubewustzijn worden steeds belangrijker, daarbij spelen innovatieve oplossingen en overheidsinitiatieven een cruciale rol. Zoals de recent beschikbaar gekomen extra subsidie voor biobased milieuvriendelijk isolatiemateriaal, in het bijzonder de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) die is gewijzigd per 1 januari 2024. Deze subsidie stimuleert het gebruik van duurzaam geproduceerde en milieuvriendelijk afbreekbare materialen zoals vezelhennep en vlas. Milieuvriendelijke materialen zijn de toekomst van isolatie door hun lage milieu-impact en duurzame productieprocessen. Lees in onze blog wat je kunt verwachten van de gewijzigde ISDE en hoe wij jou bij deze overstap naar biobased isolatiematerialen kunnen helpen. 

 

Waarom biobased materialen?

Biobased isolatiematerialen zijn vaak duurder dan traditionele, niet-duurzame opties. Echter, zal de extra subsidie deze keuze toegankelijker maken voor een bredere doelgroep. De materialen bieden niet alleen uitstekende thermische prestaties maar dragen ook bij aan een gezonder binnenklimaat en verminderen de ecologische voetafdruk van de woning of het bedrijfspand. Op de langere termijn is deze investering in milieuvriendelijke isolatiematerialen dus een duurzamere keuze voor jou én de planeet. 


Waarom kiezen wij voor biobased materialen?

Als Veluws isolatiebedrijf met meer dan 15 jaar ervaring en een jaarlijkse isolatie van zo'n 8000 woningen en bedrijfspanden, zijn wij grote voorstander van deze groene ontwikkeling en hebben wij alles in huis om onze klanten hiervan te voorzien. Onze expertise in spouwmuur-, vloer-, bodem-, en dakisolatie, gecombineerd met kennis van zowel traditionele als innovatieve materialen, stelt ons in staat om samen met jou de meest passende en duurzame isolatie-oplossing te vinden voor jouw persoonlijke situatie.


Kwaliteit en zekerheid

Onze toewijding aan kwaliteit wordt onderstreept door onze certificeringen en lidmaatschap bij de Venin, waarbij we ons houden aan de richtlijnen en regelmatig worden gecontroleerd om de hoogste standaarden te waarborgen. Bij Van de Bunt Isolatietechniek kun je vertrouwen op een duurzame en betrouwbare isolatie.


Stap nu over op duurzame isolatie

Met de mogelijkheid van extra subsidies voor biobased isolatiematerialen is nu het perfecte moment om te kiezen voor een milieuvriendelijke en duurzame toekomst. Van de Bunt Isolatietechniek staat klaar om te begeleiden bij het maken van deze overstap. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek en laten we samen bespreken hoe we de energierekening kunnen verlagen en de impact op het milieu kunnen verkleinen, zonder jouw budget uit het oog te verliezen. 


Samen bouwen aan een duurzamere wereld

Van de Bunt Isolatietechniek is meer dan alleen een isolatiebedrijf; we zijn partners in het streven naar een duurzamere levensstijl. Samen kunnen we een verschil maken voor onze planeet, één woning of bedrijfspand tegelijk. Ontdek de verschillende mogelijkheden en zet vandaag nog die eerste stap naar een groenere toekomst. Wij denken graag mee!