Dakisolatie purschuim
Een perfect isolerende werking met dakisolatie met PUR-schuim
Wat is PUR dakisolatie?
Polyurethaan isolatie, ook wel pur genoemd, wordt tegen de binnenzijde van het dak gespoten. Met deze wijze van dakisolatie wordt uw dak naadloos geïsoleerd.
Het grote voordeel van dakisolatie met PUR is de uitstekende isolerende werking en de perfecte afsluiting. Daarbij is het materiaal stabiel en vormvast. Dit betekent dat het materiaal niet verzakt nadat het hard is geworden. De isolatiewaarde van PUR-schuim is beter dan van veel andere isolatiematerialen. De isolatie zorgt daarnaast voor een volledige vulling tot in de kleinste hoekjes.
Het PUR-schuim wordt in verschillende lagen, in vloeibare vorm, tegen de binnenzijde van het dak gespoten. Bij het sprayen worden twee componenten gemengd. Dit resulteert binnen enkele minuten in een luchtdichte, maar damp-open materie.
Dakisolatie met polyurethaan (PUR) wordt voornamelijk gebruikt bij bergzolders. Bij dakisolatie met PUR is het niet mogelijk om het dak af te werken na het isoleren.
Lambda waarde 0.026 W/m.K
Isolatiewaarde 9,5 -10 centimeter RD 3.6
Voordelen:
- Zeer hoge isolatiewaarde
- Ongevoelig voor schimmels, rot, zuren en vocht
- Sluit naadloos af
- Robuust materiaal
Onze materialen
Bij deze vorm van dakisolatie wordt er isolatiemateriaal zoals Unilin, Purspray of Cellulose tegen de binnenzijde van het dak geplaatst. Bij het plaatsen van dakisolatie is het mogelijk dat het dak direct wordt afgewerkt, waardoor u direct een nette ruimte overhoudt. Onze isolatie-adviseurs geven u graag - gratis en vrijblijvend - advies welk materiaal bij uw wensen en woning past.
-
Cellulose
Duurzame dakisolatie met hoge isolatiewaarde met Cellulose vlokken. Lambda waarde 0.038 W/mk. Isolatiewaarde bij 16 cm dikte RD 4.2.
-
PUR-schuim
Wordt tegen de binnenzijde van het dak gespoten. Naadloos. Lambda waarde 0.026 W/m.K. Isolatiewaarde 9,5 -10 centimeter RD 3.6.
-
Timberframe
Dakisolatie met duurzame Timberframe inblaaswol. Lambda waarde 0.034 W/mk. Isolatiewaarde bij 16 cm dikte RD 4.7.
-
Unilin
Ideaal voor schuine daken. Handschuim PIR-isolatie tussen twee aluminium lagen. Lambda 0.022 W/mk. Isolatiewaarde bij 80 mm dikte RD 3.6
Voordelen van dakisolatie
Hieronder lees je de voordelen van dakisolatie.
Verhoogt het wooncomfort
Dakisolatie houdt de warmte in de winter beter binnen blijft en de warmte beter buiten blijft in de winter. Dit zorgt voor een verhoging van het wooncomfort.
Verhoogt de waarde van uw woning
Dakisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners.
Reduceert warmteverlies
Zo'n dertig procent van de warmte in een woning gaat verloren via het dak. Dakisolatie zorgt voor een reducering van dit warmteverlies met meer wooncomfort en een lagere energierekening als resultaat.
Jaarlijks flinke besparing op energierekening
De besparing door dakisolatie kan jaarlijks oplopen tot wel 360 euro bij een onverwarmde zolder en 650 euro bij een verwarmde zolder!*
Bron: Milieucentraal.nl
Koeler in de zomer, warmer in de winter
Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter langer in de woning blijft, daarnaast zorgt het er ook voor dat de woning in de zomer langer koel blijft.
"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"
Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl
"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."
Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl
"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"
Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl
"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."
P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl
"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."
Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl
"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."
Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl
"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"
Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl
"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"
Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl
Subsidies en leningen voor dakisolatie?
Voor dakisolatie kan er ISDE- subsidie aangevraagd worden, mits er nóg een energiebesparende maatregel uitgevoerd wordt. De ISDE- regeling is de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie. Voor het aanvragen van de ISDE- regeling dient u eigenaar van de woning te zijn.
Hieronder vallen de volgende maatregelen: spouwmuurisolatie, vloer- of bodemisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie, Ruimteverwarming toestel, zonneboiler, Installatie die wordt geplaatst op of aan een gebouw bestaande uit een samenstel van voorzieningen voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht via fotovoltaïsche zonnepanelen en installatie voor de productie van hernieuwbare elektriciteit met één of meer windturbines.
De ISDE- subsidie is per 1 januari 2021 samengevoegd met de ISDE- regeling. Dit betekent dat er ook vanaf 2021 subsidie aangevraagd kan worden voor isolatie maatregelen. De ISDE- regeling is de Investeringssubsidie Duurzame Energie voor kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare energie. Dit zijn installaties zoals zonneboilers en warmtepompen voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.
De ISDE- regeling is geldig tot 2030 en is per 1 januari 2021 samengevoegd met isolatiemaatregelen.
Vanaf dit jaar is de subsidie verhoogd naar zo'n dertig procent! Dit geldt voor maatregelen die in 2023 of 2024 uitgevoerd zijn. De maatregelen die voor 1 januari 2022 uitgevoerd zijn vallen nog onder de twintig procent subsidie.
Kijk voor meer informatie op onze subsidie pagina.
De belangrijkste ontwikkelingen
Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid
Plan een gratis adviesgesprek
Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.