Vloerisolatie PIF isolatiefolie

Innovatieve- en hoogwaardige vloerisolatie met PIF-isolatiefolie

Wat is PIF-isolatiefolie?

PIF-isolatiefolie is een innovatieve en hoogwaardige isolatiedeken wat bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie afgewisseld met luchtkussens. PIF-isolatiefolie wordt luchtdicht aan de onderzijde van de vloer bevestigd.

De combinatie van stilstaande lucht in de luchtkamers met aluminium coating zorgt voor een goede weerkaatsing van de warmte van de vloerisolatie. Hierdoor wordt met een geringe dikte al een goede isolatiewaarde behaald. PIF-isolatiefolie is vochtwerend, waardoor het de vloer direct beschermd tegen vocht.

Vloerisolatie met PIF-isolatiefolie is zeer geschikt voor zowel houten– als betonvloeren met een kruipruimte hoogte van minimaal 50 centimeter. Wanneer de kruipruimte minder dan 50 centimeter hoog is, dan adviseren wij bodemisolatie.
 
Lambda waarde                          0.022 W/mK

Isolatiewaarde PIF ISO60           RD 3.54

Voordelen

- Hoge isolatiewaarde
- Sterk isolatiefolie
- Stof- en tochtvrij
- Duurzaam en recyclebaar

Van de Bunt Isolatietechniek is erkend PIF- verwerker. Dit betekent dat wij voldoen aan de eisen van onze fabrikant. 

Om onze kwaliteit te waarborgen zijn wij voor vloerisolatie met PIF-isolatiefolie Insula gecertificeerd. Dit betekent dat ons werk voldoet aan strenge uitvoeringsrichtlijnen en er steekproefsgewijs controles uitgevoerd worden op onze werkzaamheden.

Onze materialen

Wij brengen vloerisolatie aan met PIF-isolatiefolie, Pur-schuim en Knauf Ecose glaswol. Bent u benieuwd welk materiaal voor uw vloer geschikt is? Neem dan contact met ons op voor een - gratis en vrijblijvend- isolatie-advies op maat.

PUR schuim

Voordelen van vloerisolatie

Hieronder lees je de voordelen van vloerisolatie.

Vloerisolatie zorgt jaarlijsk voor een flinke besparing op uw energierekening. Dit kan oplopen tot jaarlijks 200 euro bij een tussenwoning tot wel 390 euro bij een vrijstaande woning!* Bron: Milieucentraal.nl

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan, waardoor er minder CO2 uitstoot is. Vloerisolatie zorgt voor een vermindering van CO2 uitstoot van 450 kilo bij een tussenwoning tot wel 900 kilo bij een vrijstaande woning! Bron: Milieucentraal.nl

Door een isolerende laag aan te brengen tussen de krupiruimte en de woning wordt optrekkend vocht in de woning verlaagd. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat van de woning. 

Door het aanbrengen van vloerisolatie wordt de vloer tot wel drie graden warmer.

Vloerisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

Wat kost vloerisolatie?

Het laten plaats van vloerisolatie kan een hoge besparing op de energierekening opleveren. De stookkosten worden lager, omdat de warmte minder snel ontsnapt.

Door de besparing op de stookkosten worden de kosten van de vloerisolatie terugverdiend, maar wat kost vloerisolatie eigenlijk? Dit hangt af van verschillende factoren. Denk aan de hoogte van de kruipruimte, het aantal vierkante meter, soort vloer en welk materiaal er wordt aangebracht. 

Benieuwd wat de kosten zijn in uw situatie? Neem contact met ons op voor een - gratis en vrijblijvend- advies op maat.

ISDE subsidie:

Zowel wij als bedrijf als onze materialen voldoen volledig aan de eisen van de ISDE-subsidie 2022. Vanaf volgend jaar (2023) is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidie-aanvraag in te dienen als u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 15 procent van de kosten als subsidie terug. 

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl

Welke subsidies en leningen zijn er voor vloerisolatie?

Ontvang zo’n 30 procent ven uw investeringskosten terug! Voor spouwmuurisolatie kan er ISDE- subsidie aangevraagd worden, mits er nóg een energiebesparende maatregel uitgevoerd wordt.  De ISDE- regeling is de Investerings Subsidie Duurzame Energie. Voor het aanvragen van de ISDE- regeling dient u eigenaar van de woning te zijn. 

Hieronder vallen de volgende maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie, Ruimteverwarming toestel, zonneboiler, Installatie die wordt geplaatst op of aan een gebouw bestaande uit een samenstel van voorzieningen voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht via fotovoltaïsche zonnepanelen en installatie voor de productie van hernieuwbare elektriciteit met één of meer windturbines.

De ISDE- subsidie wordt per 1 januari 2021 samengevoegd met de ISDE- regeling. Dit betekent dat er ook vanaf 2021 subsidie aangevraagd kan worden voor isolatie maatregelen. De ISDE- regeling is de Investeringssubsidie Duurzame Energie voor  kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare energie. Dit zijn installaties zoals zonneboilers en warmtepompen voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. 

De ISDE- regeling is geldig tot 2030 en zal per 1 januari 2021 samengevoegd worden met isolatiemaatregelen.

Let op, er kan subsidie aangevraagd worden voor bodem- óf vloerisolatie. Dus niet voor beide maatregelen. 

Kijk voor meer informatie op onze subsidie pagina.

Per 1 januari 2022 is de subsidie verhoogd naar zo'n dertig procent! Dit geldt voor maatregelen die in 2022 uitgevoerd zijn. De maatregelen die voor 1 januari 2022 uitgevoerd zijn vallen nog onder de twintig procent subsidie.

Update 25 april 2022: Vanaf volgend jaar (2023) is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidie-aanvraag in te dienen als u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 15 procent van de kosten als subsidie terug. 

Naast de ISDE- regeling is het ook mogelijk om de Energiebespaarlening aan te vragen. Dit is een lening die afhankelijk is van de hoeveelheid energie die u verbruik. Hiervan kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Voor meer informatie kunt u de website van de Energiebespaarlening raadplegen.

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.