Tussenvloerisolatie Cellulose

Tussenvloerisolatie met Cellulose, een zeer duurzaam en circulair product

Wat is Cellulose isolatie?

De basis van cellulose-isolatie, ook wel papiervlokken of cellulosevlokken, bestaat uit gerecyclede kranten die op hun beurt afkomstig zijn van hout. De gerecyclede kranten zijn versnipperd in een molen en gemengd met boorzouten. Door de versnippering kunnen de vezels zich gemakkelijk met elkaar verweven. Dit zorgt voor een dichte isolatielaag. De minerale zouten die toegevoegd worden, zorgen voor een brandwerende werking. Ook zorgen deze mineralen ervoor dat het materiaal bestand is tegen vocht, schimmel en ongedierte.

Het materiaal heeft een structuur wat vergelijkbaar is met watten, hierdoor hecht het materiaal zich gemakkelijk samen. De productie van cellulosevlokken gebeurt volgens strenge Europese normen. Cellulose-isolatie is één van de meest duurzame en milieuvriendelijke isolatiematerialen om zoldervloerisolatie of tussenvloerisolatie mee toe te passen.

Lambda waarde                          0.038 W/mk
Isolatiewaarde 20 cm dikte        RD 5.26

Voordelen Cellulose 
- Cellulose kan een bepaalde hoeveelheid vocht opnemen zonder isolatiewaarde te verliezen
- Voldoet aan alle EN- brandclassificaties. 
- Milieuvriendelijke plafondisolatie
- Naadloze aansluiting zorgt voor een perfecte afdichting. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van plafondisolatie of zoldervloerisolatie bij uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Onze materialen

Wij voeren tussenvloerisolatie uit met Cellulose en Knauf Timberframe glaswol. Benieuwd welk materiaal voor uw zoldervloer of tussenvloer geschikt is? Neem contact met ons op voor - gratis en vrijblijvend - advies op maat.

Cellulose

Voordelen van tussenvloerisolatie

Hieronder lees je de voordelen van tussenvloerisolatie.

Het isoleren van de tussenvloer voorkomt de warmte uit de woning via het dak verloren gaat, waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Dit resulteert in een jaarlijkse flinke besparing op de energierekening.

De jaarlijkse besparing op de energiekosten kan oplopen tot wel 370 euro per jaar!*
Bron: Milieucentraal.nl

Tussenvloerisolatie gaat sneller en er is minder materiaal benodigd. Daarom is tussenvloerisolatie voordeliger dan dakisolatie. Wij adviseren de tussenvloer te isoleren wanneer de zolder niet verwarmd wordt.

Tussenvloerisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners.

Doordat de verwarming minder vaak aan hoeft te houden, wordt er minder CO2 uitgestoten. Door het isoleren van de tussenvloer bespaart u jaarlijks zo'n 900 kilo CO2!* Bron: Milieucentraal.nl

Tussenvloerisolatie is zeer geschikt voor woningen waarbij de. zolder onverwarmd is. Met tussenvloerisolatie wordt namelijk enkel verwarmd wat gebruikt wordt.

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.