Insufoam

Oude spouwmuurisolatie herstellen of aanvullen met Insufoam

Wat is Insufoam?

Insufoam is een innovatief product dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met grondstof leveranciers. het product bestaat uit twee componenten dat met lage druk wordt aangebracht en uithardt. Het belangrijkste bestanddeel van Insufoam is een hars dat bekend is uit de houtverwerkingsindustrie. Deze hars bestaat voor 50 procent uit hernieuwbare materialen.

Het materiaal wordt onder lage druk ingebracht. Nadat het materiaal is uitgehard, bestaat de 
Insufoam uit een naadloze isolatie met ontelbare kleine – met lucht gevulde- isolerende celletjes. Insufoam heeft door de fijne celstructuur een hoge isolerende waarde. Het materiaal is waterafstotend en dampdoorlatend. Het schuim heeft vele toepassingen waaronder spouwmuur isolatie. 

Voor het opschuimen van het materiaal wordt gebruik gemaakt van lucht. Dit betekent dat er dus geen schadelijke (H)CFK-houdende blaasmiddelen gebruikt worden.

Wanneer is Insufoam toepasbaar?

Woningen met een bouwjaar tussen 1970-1980 zijn vaak al geïsoleerd met UF-schuim, glaswol of steenwol. Bij zowel glaswol als steenwol is er vaak maar een dunne laag isolatie aangebracht, waardoor het effect van spouwmuurisolatie maar beperkt merkbaar is.

Bij woningen die geïsoleerd zijn met UF-schuim kan de kwaliteit van het materiaal door de jaren heen verslechterd zijn doordat het materiaal is uitgezakt, gescheurd of verpulverd. Excellent Foam is zeer geschikt isolatiemateriaal voor het aanvullen en/of het herstellen van het oude isolatiemateriaal. Bij gebruik van I-Foam hoeft de aanwezige isolatie vooraf niet verwijderd te worden.

Insufoam wordt uitsluitend gebruikt voor het bij-isoleren van een spouw die al eens eerder gevuld is, niet bij een lege spouw.

Lamda waarde 0,035 W/mK

Voordelen
- Geschikt voor bij-isoleren, herstellen of aanvullen van spouwmuurisolatie
- Waterafstotend
- Dampdoorlatend
- Brandveilig
- Hoge isolatiewaarde
- Geen chemische blaasmiddelen
- Dicht naadloos af

Onze materialen

Wij voeren spouwmuurisolatie uit met parels, wol en foam. Alle materialen zijn KOMO gecertificeerd. Daarnaast zijn wij voor Hr++ parels, Excellent parels en de Supafil Glaswol SKG-IKOB gecertificeerd. Spouwmuurisolatie is normaliter binnen één dag uitgevoerd.

TIP: Wist u dat u korting krijgt wanneer u samen met uw buren de woning laat isoleren? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

hr++ grafiet parel-3

Voordelen van spouwmuurisolatie

Hieronder lees je de voordelen van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie voorkomt dat de warmte uit de woning verloren gaat, waardoor de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Dit resulteert in een jaarlijkse flinke besparing op de energierekening.

De jaarlijkse besparing op de energiekosten kan oplopen tot wel 260 euro bij een tussenwoning tot 960 euro bij een vrijstaande woning*.
Bron: Milieucentraal.nl

Kou- en tocht door de muren is na het toepassen van spouwmuurisolatie verleden tijd. De woning in de winter de warmte beter vast en blijft het zomers koeler. Dit zorgt voor een comfortabeler en behaaglijkere woning.

Door het toepassen van spouwmuurisolatie is kou en tocht vanuit de muren verleden tijd.

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan. Er komt minder CO2 vrij, waardoor u bijdraagt aan een beter milieu.

De jaarlijkse besparing op CO2 loopt op tot 600 kilo bij een tussenwoning tot wel 2400 kilo bij een hoekwoning!

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter langer in de woning blijft, daarnaast zorgt het er ook voor dat de woning in de zomer langer koel blijft.

Spouwmuurisolatie is vaak al binnen 3 - tot 4 jaar terugverdiend. Daarmee is het de meest rendabele manier om uw woning te isoleren.

Spouwmuurisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

Wat zijn de kosten voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste én makkelijkste manier om de buitenmuren te isoleren. De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van het soort isolatiemateriaal, het aantal vierkante meter van de gevel, breedte van de spouw, de boordiameter dat gebruikt moet worden en eventuele extra kosten zoals het gebruik van een hoogwerker. Het is daarom lastig op afstand te bepalen wat de kosten voor spouwmuurisolatie zullen zijn.

ISDE subsidie:

Zowel wij als bedrijf als onze materialen voldoen volledig aan de eisen van de ISDE-subsidie 2022. Vanaf volgend jaar (2023) is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidie-aanvraag in te dienen als u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 15 procent van de kosten als subsidie terug. 

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl

Welke subsidies en leningen zijn er voor spouwmuurisolatie?

Ontvang zo’n dertig procent ven uw investeringskosten terug met de ISDE-subsidie! Voor spouwmuurisolatie kan er ISDE-subsidie aangevraagd worden, mits er nóg een energiebesparende maatregel uitgevoerd wordt.  De ISDE-regeling is de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie. Voor het aanvragen van de ISDE-regeling dient u eigenaar van de woning te zijn. 

Hieronder vallen de volgende maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie, Ruimteverwarming toestel, zonneboiler, Installatie die wordt geplaatst op of aan een gebouw bestaande uit een samenstel van voorzieningen voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht via fotovoltaïsche zonnepanelen en installatie voor de productie van hernieuwbare elektriciteit met één of meer windturbines.

Naast de ISDE- regeling is het ook mogelijk om de Energiebespaarlening aan te vragen. Dit is een lening die afhankelijk is van de hoeveelheid energie die u verbruik. Hiervan kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Voor meer informatie kunt u de website van de Energiebespaarlening raadplegen.

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.