Wat zijn de kosten voor een huis isoleren?

24 juni 2024

Het isoleren van je huis is een slimme investering die niet alleen je energierekening verlaagt, maar ook het wooncomfort verhoogt en de waarde van je woning doet stijgen. In deze blog leggen we uit wat de kosten zijn voor het isoleren van je huis en hoe je in 2024 kunt profiteren van aantrekkelijke subsidies.


De kosten van woningisolatie

De kosten voor het isoleren van je huis kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type isolatie, de grootte van je woning en de specifieke materialen die worden gebruikt. Hier is een overzicht van de gemiddelde kosten voor de meest voorkomende isolatiewerken:

  • Spouwmuurisolatie: Dit is een relatief eenvoudige en snelle manier om je huis te isoleren. De kosten liggen gemiddeld tussen de €1.000 en €2.500 voor een eengezinswoning.
  • Dakisolatie: Dit kan zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde van het dak worden aangebracht. De kosten variëren tussen de €3.000 en €6.000.
  • Vloerisolatie: De kosten voor vloerisolatie liggen gemiddeld tussen de €1.500 en €3.000, afhankelijk van het type vloer en de toegankelijkheid van de kruipruimte.
  • Bodemisolatie: Dit is een goede optie wanneer vloerisolatie lastig uitvoerbaar is. De kosten voor bodemisolatie liggen tussen de €1.500 en €2.500.
  • Tussenvloerisolatie: Deze vorm van isolatie is ideaal voor het isoleren van de vloeren tussen verschillende verdiepingen in je huis. De kosten variëren tussen de €2.000 en €4.000.
  • Gevelisolatie: Dit is een grotere investering, maar levert ook veel energiebesparing op. De kosten liggen tussen de €5.000 en €15.000.

Subsidie in 2024

In 2024 kun je profiteren van een aantrekkelijke subsidie voor isolatiewerkzaamheden. De overheid biedt namelijk tot wel 30% subsidie op de kosten voor het isoleren van je woning. Dit maakt het financieel nog aantrekkelijker om je huis te isoleren. Door deze subsidie wordt de terugverdientijd van je investering aanzienlijk verkort.

Bereken wat jij aan subsidie kunt ontvangen!

Terugverdientijd

Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie, wat leidt tot lagere energiekosten. Afhankelijk van de omvang van de isolatiewerkzaamheden en de huidige energie-efficiëntie van je huis, kun je de investering binnen enkele jaren terugverdienen. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 10 jaar, maar met de huidige subsidies kan dit nog sneller gaan.

Verhoog de waarde van je woning

Naast de directe energiebesparing heeft het isoleren van je woning nog een ander groot voordeel: het verbetert het energielabel van je huis. Een beter energielabel verhoogt de waarde van je woning, wat gunstig is als je ooit besluit te verkopen. Kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in energiezuinige huizen vanwege de lagere energiekosten en het verhoogde wooncomfort.

Meer wooncomfort

Isolatie zorgt niet alleen voor lagere energiekosten en een hogere woningwaarde, maar ook voor meer comfort in huis. Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast in de winter en blijft koeler in de zomer. Dit betekent een stabielere en aangename binnentemperatuur het hele jaar door. Daarnaast helpt isolatie ook om geluid van buiten te dempen, wat bijdraagt aan een rustiger en aangenamer leefklimaat.

Conclusie

Het isoleren van je huis is een investering die zichzelf op meerdere manieren terugbetaalt. Met de subsidie van 30% in 2024 wordt deze investering nog aantrekkelijker. Je bespaart op je energierekening, verhoogt de waarde van je woning en geniet van meer wooncomfort. Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van huisisolatie? Neem dan contact op met Van de Bunt Isolatietechniek B.V. Wij helpen je graag verder!