Isolatietechniek nieuws en updates

Ontdek hoe jouw buren energiekosten besparen

Geschreven door van de Bunt Isolatietechniek | 9-sep-2024 14:24:29

SlimmeBuren gaat de samenwerking aan met Van de Bunt Isolatietechniek


Wil jij net als jouw buren je energierekening verlagen en je woning verduurzamen? Goed nieuws! Van de Bunt Isolatietechniek werkt sinds kort samen met SlimmeBuren, hét platform waar buren hun kennis en ervaringen delen over energiebesparende maatregelen. Van het isoleren van spouwmuren en vloeren tot het plaatsen van zonnepanelen of warmtepompen: via SlimmeBuren krijg je direct toegang tot de praktijkverhalen van mensen in jouw buurt die hun woningen al hebben aangepakt.

Als specialist in na-isolatie begrijpen we bij Van de Bunt Isolatie hoe belangrijk het is om de juiste keuzes te maken bij het verduurzamen van je woning. SlimmeBuren biedt de perfecte mogelijkheid om te leren van anderen en samen te werken aan een energiezuinige toekomst. In dit blog leggen we uit hoe deze samenwerking werkt en wat het voor jou betekent, én gaan we dieper in op de voordelen van het isoleren van je woning.

Wat is SlimmeBuren?

SlimmeBuren is een onafhankelijk platform waarop huiseigenaren hun ervaringen delen over energiebesparende maatregelen die zij hebben doorgevoerd. Van isolatie tot zonnepanelen, je kunt hier lezen welke stappen je buren hebben genomen om hun energiekosten te verlagen en hun huis duurzamer te maken. Dit platform maakt het eenvoudig om tips te krijgen van echte gebruikers in jouw omgeving.

Dankzij de samenwerking tussen Van de Bunt Isolatie en SlimmeBuren, krijg je als klant van ons niet alleen professioneel isolatieadvies, maar ook toegang tot een schat aan praktische informatie. Je kunt zien welke maatregelen in jouw buurt effectief zijn geweest en wat je kunt verwachten qua kosten en rendement.

Wil je niet alleen leren van anderen, maar ook je eigen ervaringen delen? Meld je dan aan bij SlimmeBuren en help jouw buurtgenoten met tips over hoe jij je woning hebt verduurzaamd. Het delen van kennis is een simpele, maar effectieve manier om gezamenlijk energie te besparen en een duurzame gemeenschap op te bouwen.

Waarom woningisolatie dé oplossing is voor energiebesparing

Met de stijgende energiekosten is het verduurzamen van je woning een slimme en noodzakelijke keuze. Bij Van de Bunt Isolatie richten we ons op na-isolatie, een effectieve manier om bestaande woningen energiezuiniger te maken. Veel woningen, vooral die gebouwd zijn vóór 1990, zijn slecht geïsoleerd. Dit betekent dat er veel warmte verloren gaat, wat leidt tot hogere stookkosten.

Wij bieden diverse isolatiediensten aan die direct bijdragen aan een lagere energierekening en een comfortabeler binnenklimaat:

  • Spouwmuurisolatie: Houd warmte binnen en kou buiten door de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur op te vullen met isolatiemateriaal.
  • Vloerisolatie: Zorg voor warme vloeren en een aangenamer binnenklimaat door de onderkant van je vloer te isoleren.
  • Kruipruimte-isolatie: Verminder vochtproblemen en koude luchtstromen door de kruipruimte van je woning te isoleren.
  • Dakisolatie: Warmte stijgt op, en een slecht geïsoleerd dak is verantwoordelijk voor veel warmteverlies. Dakisolatie is een van de meest rendabele isolatiemaatregelen.

De voordelen van woningisolatie

Na-isolatie levert een aantal belangrijke voordelen op:

  1. Lagere energiekosten
    Het grootste voordeel van het isoleren van je woning is de directe besparing op je energiekosten. Dankzij goed geïsoleerde muren, vloeren, kruipruimten en daken verliest je woning minder warmte, waardoor je minder hoeft te stoken. Dit kan tot wel 30% schelen op je stookkosten.

  2. Meer wooncomfort
    Door je woning te laten isoleren merk je al snel dat het binnen warmer en aangenamer aanvoelt. In de winter blijft de warmte langer in huis, terwijl je in de zomer de hitte beter buiten houdt.

  3. Hogere woningwaarde
    Een goed geïsoleerde woning is aantrekkelijker voor kopers. Door de energiebesparende maatregelen stijgt de waarde van je huis. Een potentiële koper ziet de lagere energiekosten als een groot voordeel.

  4. Milieuvriendelijk
    Minder energieverbruik betekent ook minder CO2-uitstoot. Door je woning te isoleren draag je direct bij aan een duurzamere samenleving en help je mee om de klimaatverandering tegen te gaan.

Het rendement van na-isolatie

Een van de meest gestelde vragen over isolatie is: "Wat levert het op?" Het rendement van isolatie is hoog, omdat je direct minder energie verbruikt. Binnen een paar jaar heb je de investering terugverdiend door de lagere energiekosten. Hoe snel dit gaat, hangt af van het type isolatie dat je kiest:

  • Spouwmuurisolatie kan tot wel 30% besparen op je jaarlijkse stookkosten.
  • Vloerisolatie kan een besparing van 10-15% opleveren.
  • Dakisolatie kan zelfs zorgen voor een besparing van 25-35%, omdat de meeste warmte via het dak verloren gaat.

Na-isolatie is dus een investering met een snel rendement en langdurige voordelen.

Van de Bunt Isolatie: Jouw isolatiebedrijf in Harderwijk

Als familiebedrijf met jarenlange ervaring hebben wij bij Van de Bunt Isolatietechniek de expertise om jouw woning optimaal te isoleren. We isoleren jaarlijks zo'n 8.000 woningen en bedrijfsgebouwen, zowel voor de particuliere als zakelijke markt. Onze specialisatie in na-isolatie betekent dat we bestaande woningen snel en effectief kunnen isoleren, zonder ingrijpende verbouwingen.

Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie, wij werken op basis van eigen onderzoek en advies, of volgens een vast bestek. Ons team van 30 ervaren medewerkers staat garant voor kwaliteit en vakmanschap.

Deel jouw ervaringen met SlimmeBuren

Dankzij onze samenwerking met SlimmeBuren kunnen we je niet alleen helpen met het isoleren van je woning, maar ook toegang geven tot een platform waar buren hun ervaringen delen. Dit biedt jou de kans om te leren van anderen en te ontdekken welke energiebesparende maatregelen in jouw buurt effectief zijn geweest.

Wil jij anderen helpen door jouw isolatieverhaal te delen? Meld je aan op SlimmeBuren en inspireer je buren met jouw ervaringen. Zo werken we samen aan een duurzamere toekomst.

Klaar om jouw woning te isoleren?

Ben je enthousiast geworden over de voordelen van woningisolatie en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact op met Van de Bunt Isolatietechniek voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen zorgen we ervoor dat jouw woning energiezuinig, comfortabel en toekomstbestendig wordt.