ISDE subsidie aanvragen

Hoe vaak ISDE subsidie aanvragen?

De ISDE subsidie van het RVO kan meerdere keren aangevraagd worden. Uiteraard, zolang je voldoet aan de voorwaarden. Wel zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden, zoals:

  • Verschillende maatregelen: bij verschillende soorten verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning (bijvoorbeeld zonneboiler, isolatie en een warmtepomp), kun je hiervoor afzonderlijke aanvragen indienen.
  • Minimale eisen: voor elke aanvraag gelden minimale eisen voor de subsidie waar je aan moet voldoen. Hierbij kun je denken aan een minimaal aantal vierkante meter oppervlakte bij gevelisolatie. Hierover kun je meer lezen op onze subsidiepagina.
  • Per jaar: er is geen limiet aan het aantal keren dat je de subsidie kunt aanvragen, maar er is een jaarlijks budget. Het is dus wel belangrijk om op tijd dit aan te vragen want op is op.

Hoeveel ISDE subsidie is er nog in 2024?

Er is maar liefst €600 miljoen aan subsidie beschikbaar in 2024, maar op = op. Hoeveel ISDE subsidie is er op dit moment nog over? Dat kun je gemakkelijk checken op deze webpagina van het RVO.

Subsidie aanvragen isolatie

Isoleren is vaak de eerste stap als je het hebt over het verduurzamen van je woning. Je moet namelijk eerst zorgen voor minimaal warmteverlies, voordat je pas het rendement van een warmtepomp kunt benutten.

Bij de subsidies voor isolatie krijg je een bedrag per vierkante meter, en wanneer je twee of meer maatregelen onderneemt (bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie) dan verdubbelt dit bedrag. Dit is bijvoorbeeld ook het geval als een isolatiemaatregel gecombineerd wordt met de installatie van een warmtepomp.

Hoe vraag je ISDE subsidie aan?

Het aanvragen van subsidie kun je zelf doen via de website van het RVO of laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. 

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Simpelsubsidie.nl. Zij kunnen u volledig ontzorgen bij het aanvragen van subsidie, zodra zij de benodigde documenten (e.g. betaalbewijs, facturen, foto's) hebben ontvangen. Simpelsubsidie rekent 50 euro per aanvraag, betaling mag achteraf plaatsvinden.

Woning isoleren, waar te beginnen?

Dat is niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Vaak kun je bij het betreffende onderdeel van je huis niet gemakkelijk controleren hoe de isolatie is geregeld; of deze überhaupt aanwezig is en in hoeverre deze nog goed is.

Daarom bieden wij een gratis inspectie aan huis aan. Zo kom jij erachter waar je het beste kunt beginnen met het verduurzamen van jouw woning.