Dakisolatie Cellulose

Duurzame dakisolatie met hoge isolatiewaarde met Cellulose vlokken

Wat is Cellulose dakisolatie?

De basis van cellulose isolatie, ook wel papiervlokken of cellulosevlokken, bestaat uit gerecyclede kranten die op hun beurt afkomstig zijn van hout. De gerecyclede kranten zijn versnipperd in een molen en gemengd met boorzouten. Door de versnippering kunnen de vezels zich gemakkelijk met elkaar verweven. Dit zorgt voor een dichte isolatielaag.

De minerale zouten die toegevoegd worden zorgen voor een brandwerende werking. Ook zorgen deze mineralen ervoor dat het materiaal bestand is tegen vocht, schimmel en ongedierte.

De isolatiewordt aan de binnnezijde van het dak aangebracht. Op de balken van het dak wordt een dampdichte folie geplaatst, hierdoor onstaat er een ruimte van ongeveer 16 centimeter tussen het dak en de folie. Deze ruimte wordt door middel van een inblaaspistool volgeblazen met Cellulose isolatie.  

Lambda waarde                           0.038 W/mk
Isolatiewaarde bij 16 cm dikte    RD 4.2

Voordelen
- Hoge isolatiewaarde
- Duurzaam
- Brandveilig/schimmelwerend
- Ademend

Onze materialen

Bij deze vorm van dakisolatie wordt er isolatiemateriaal zoals Unilin, Purspray of Cellulose tegen de binnenzijde van het dak geplaatst. Bij het plaatsen van dakisolatie is het mogelijk dat het dak direct wordt afgewerkt, waardoor u direct een nette ruimte overhoudt.  Onze isolatie-adviseurs geven u graag - gratis en vrijblijvend - advies welk materiaal bij uw wensen en woning past.

Cellulose

Voordelen van dakisolatie

Hieronder lees je de voordelen van dakisolatie.

Dakisolatie houdt de warmte in de winter beter binnen blijft en de warmte beter buiten blijft in de winter. Dit zorgt voor een verhoging van het wooncomfort.

Dakisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

Zo'n dertig procent van de warmte in een woning gaat verloren via het dak. Dakisolatie zorgt voor een reducering van dit warmteverlies met meer wooncomfort en een lagere energierekening als resultaat.

De besparing door dakisolatie kan jaarlijks oplopen tot wel 360 euro bij een onverwarmde zolder en 650 euro bij een verwarmde zolder!*
Bron: Milieucentraal.nl

Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter langer in de woning blijft, daarnaast zorgt het er ook voor dat de woning in de zomer langer koel blijft.

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl

Subsidies en leningen voor dakisolatie?

Voor dakisolatie kan er ISDE- subsidie aangevraagd worden, mits er nóg een energiebesparende maatregel uitgevoerd wordt.  De ISDE- regeling is de InvesteringsSubsidie Duurzame Energie. Voor het aanvragen van de ISDE- regeling dient u eigenaar van de woning te zijn. 

Hieronder vallen de volgende maatregelen: spouwmuurisolatie, vloer- of bodemisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, glas-, kozijnpaneel- of deurisolatie, Ruimteverwarming toestel, zonneboiler, Installatie die wordt geplaatst op of aan een gebouw bestaande uit een samenstel van voorzieningen voor de productie van hernieuwbare elektriciteit uit zonlicht via fotovoltaïsche zonnepanelen en installatie voor de productie van hernieuwbare elektriciteit met één of meer windturbines.

De ISDE- subsidie is per 1 januari 2021 samengevoegd met de ISDE- regeling. Dit betekent dat er ook vanaf 2021 subsidie aangevraagd kan worden voor isolatie maatregelen. De ISDE- regeling is de Investeringssubsidie Duurzame Energie voor  kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare energie. Dit zijn installaties zoals zonneboilers en warmtepompen voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. 

De ISDE- regeling is geldig tot 2030 en is per 1 januari 2021 samengevoegd met isolatiemaatregelen.

Vanaf dit jaar is de subsidie verhoogd naar zo'n dertig procent! Dit geldt voor maatregelen die in 2023 of 2024 uitgevoerd zijn. De maatregelen die voor 1 januari 2022 uitgevoerd zijn vallen nog onder de twintig procent subsidie. 

Kijk voor meer informatie op onze subsidie pagina.

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.