Het belang van een kruipruimte voor vloerisolatie of bodemisolatie

Het belang van een kruipruimte voor vloerisolatie of bodemisolatie

Bij het overwegen van vloerisolatie of bodemisolatie zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, en een van de meest cruciale is de aanwezigheid en de staat van uw kruipruimte. Een goed toegankelijke kruipruimte vormt de basis voor een succesvolle isolatie van uw vloer of bodem. We leggen uit waarom een kruipruimte van essentieel belang is voor het isoleren van uw woning en wat u kunt doen als uw kruipruimte niet voldoet aan de ideale omstandigheden.

Waarom een kruipruimte noodzakelijk is

Voor het aanbrengen van vloerisolatie of bodemisolatie is een kruipruimte een vereiste. De kruipruimte fungeert als toegang tot de onderkant van uw vloer of bodem, waar de isolatiematerialen worden aangebracht. Deze isolatiematerialen helpen om warmteverlies te verminderen en de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren. Een goed geïsoleerde vloer draagt bij aan een comfortabeler binnenklimaat en kan aanzienlijk bijdragen aan lagere energierekeningen.

Wat als er geen kruipruimte is?

Indien uw woning geen kruipruimte heeft, kunnen wij helaas geen vloer- of bodemisolatie voor u uitvoeren. De kruipruimte is namelijk de enige toegang tot het gebied dat geïsoleerd moet worden, en zonder deze ruimte kunnen we de isolatiematerialen niet op de juiste plaats aanbrengen.

Isolatie met PUR en PIF 

Wij gebruiken meerdere materialen om vloeren in kelders en kruipruimtes te isoleren. Onderstaand een aantal voorbeelden van onze geïsoleerde vloeren met zowel PUR-isolatie als PIF-isolatie. 

Isolatie met PUR

Hier zijn zowel een broodjesvloer (links) als plafond in een kelder (rechts) te zien die geïsoleerd zijn met tweecomponenten Purschuim. Deze specifieke Purschuim heeft gesloten cellen, wat betekent dat er geen vocht kan binnendringen. Bij Van de Bunt maken we uitsluitend gebruik van dit type PUR-isolatie om vochtproblemen effectief te voorkomen.

PHOTO-2023-10-09-11-20-19
PHOTO-2023-10-09-11-20-13

Rechts is een geïsoleerde ondergrond te zien, waar later beton op gestort zal worden voor een nieuwbouwproject. Op deze manier is de isolatie onder het beton naadloos geïntegreerd, en al het leidingwerk is keurig meegenomen in het ontwerp.

Isolatie met PIF

Onderstaand wordt een kelder getoond die is geïsoleerd met PIF-isolatie. Tijdens het aanbrengen is er bewust gekozen voor aluminium isolatietape in plaats van de standaard groene isolatietape. Dit is gedaan om een fraaiere afwerking te realiseren, vooral omdat deze isolatie enigszins zichtbaar blijft en esthetiek dus van belang is.

PHOTO-2023-10-09-13-22-35
PHOTO-2023-09-21-11-57-26

Hieronder ziet u geïsoleerde kruipruimtes, die zijn voorzien van hoogwaardige PIF-isolatie. Op de rechter foto wordt bovendien gedetailleerd getoond hoe wij zorgvuldig omgaan met het leidingwerk tijdens deze isolatiewerkzaamheden.

PHOTO-2023-04-12-11-12-09
PHOTO-2023-03-14-12-30-41

Krappe kruipruimte? Bodemisolatie biedt een oplossing

In sommige gevallen kan het voorkomen dat uw kruipruimte te krap is voor het aanbrengen van vloerisolatie. Als de hoogte van de kruipruimte bijvoorbeeld lager is dan 50 centimeter, is vloerisolatie niet mogelijk. Echter, er is een alternatieve oplossing: bodemisolatie. Bij bodemisolatie wordt er een isolatielaag met bodemparels op de bodem van de kruipruimte geblazen. Voor het aanbrengen van bodemparels hebben wij minimaal 35 centimeter hoogte nodig in de kruipruimte. Deze methode is uitermate geschikt voor krappe kruipruimtes en biedt nog steeds de voordelen van verbeterde isolatie.

Kortom, een goed toegankelijke kruipruimte is van onschatbare waarde bij het isoleren van uw vloer of bodem. Als u twijfels heeft over de geschiktheid van uw kruipruimte voor isolatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met Van de Bunt Isolatietechniek. Onze experts kunnen uw situatie beoordelen en de beste isolatieoplossing voor uw woning aanbevelen. Een goed geïsoleerde woning is niet alleen comfortabeler, maar ook energiezuiniger, en dat vertaalt zich in lagere energierekeningen en een kleinere ecologische voetafdruk.

PHOTO-2023-10-09-10-28-32

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.

"Van begin tot eind een zeer plezierige ervaring en alles volgens afspraak. Het eindresultaat is super en alles is heel netjes achtergelaten door de zeer vriendelijke mannen. Wij bevelen Van de Bunt Isolatietechniek aan iedereen aan!"

Job uit Amerongen
via klantenvertellen.nl

"Zeer vriendelijke heren die netjes de spouwmuurisolatie hebben gedaan. Na de werkzaamheden opgeruimd en alles goed achtergelaten. Vooraf hadden we twijfels dat je de gaten in de muur zou blijven zien maar dat is gelukkig niet zo. De voeg is exact dezelfde kleur als de rest."

Jurgen Struiksma uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Jullie doen netjes en snel en goed werk. Degene die het hier gedaan heeft is een man die weet wat die doet en daar ben ik zeer tevreden over. Bedankt"

Gerhard uit Putten
via klantenvertellen.nl

"Heel voortvarend hebben de eerste klasse vakmensen met zorg voor de omgeving onze woning voorzien van spouwmuurisolatie. Een voorbeeld hoe hedendaagse technieken bij ambachtslieden in goede handen zijn."

P.W.A. uit Bussum
via klantenvertellen.nl

"Positieve ervaring met Van de Bunt, van de persoon die het werk aanneemt tot de mensen die het uitvoeren. Er wordt goed werk geleverd volgens afspraak en alles wordt netjes/schoon achter gelaten met vriendelijk personeel."

Rolf van Eijck uit Nunspeet
via klantenvertellen.nl

"Hele aardige vakkundige mannen die het met plezier voor ons hebben aangebracht. Administratief verliep ook alles prima en de adviseur heeft alles in begin uitgebreid uitgelegd. Fijn dat hij aan huis kwam dat vinden wij prettiger dan alleen via internet afspraken maken. Al met al Perfect bedrijf een aanrader."

Familie Nijhof uit Hilversum
via klantenvertellen.nl

"Geweldig dat we met voorrang geholpen konden worden. Er wordt goed meegedacht. Al met al zeer klantgericht! De mannen die de klus geklaard hebben deden dit in goed overleg en alles was perfect opgeruimd. Grote klasse! Bedankt Kevin, Dennis en David!!"

Aart van der Wulp uit Soest
via klantenvertellen.nl

"Zeer kundig en professioneel bedrijf. Goede communicatie ook tijdens de klus, er werd goed meegedacht. Dit bedrijf raad ik absoluut aan!"

Esther uit Doorn
via klantenvertellen.nl